Titelchanserna borta i veteran-VM

Publicerad 29 november, 2016 av Sverrir Thór

De svenska titelchanserna i veteran-VM i Marianske Lazne är nu borta. Detta sedan både GM Ralf Åkesson i 50+ och IM Nils-Gustav Renman i 65+ förlorade sina partier i nionde ronden. De två svenskarna hade tätkänning inför ronden men med två ronder kvar och 1½  poäng upp till tabelledarna är de i praktiken avhängda. Den ende svensk som har någon realistisk chans att blanda sig i toppstriden är FM Nils-Åke Malmdin som fortsätter övertyga och har efter nio ronder tagit 6½ poäng. Det ger Malmdin en 12:e plats och en poäng upp till ledande Anatoly Vaisser men även om Malmdin kan avancera ytterligare är hans segerchanser minimala.

I övrigt var det ingen vidare svenskdag i Marianske Lazne i nionde ronden. 5½ poäng samlade svenskarna ihop och utöver Malmdin var det Magnus Wahlbom och Jan-Olov Lind som stod för vinsterna. Lind har ännu inte förlorat i turneringen vilket är imponerande. FM Rolf Bergström, Peter Carlsten, Per Green, Per-Olov Gromark och Leif Bohman spelade remi i sina partier och övriga svenskar förlorade.

Generellt är svenskarnas tabellplaceringar efter ronden i linje med deras plats i startlistan, antingen någon placering högre eller någon placering lägre, och de svenskar som presterat bäst i förhållande till startlistan är Malmdin och Leif Bohman.

Rond tio spelas idag klockan 15.

Turneringshemsidan
Ställning och resultat
Livepartier