Eva Johansson om VM-matchen

Publicerad 10 november, 2016 av Sverrir Thór

Årets stora händelse i schackvärlden är snart här, på fredag drar VM-matchen mellan regerande världsmästaren Magnus Carlsen från Norge och utmanaren Sergey Karjakin från Ryssland igång. Schack.se kommer självklart att rapportera från matchen dagligen och inför matchen frågar vi fyra namnkunniga spelare hur de tror det kommer gå.
Alla kommer att få svara på nedanstående frågor.

Eva johansson vid spel i SM i Uppsala 2016. Foto: Lars OA Hedlund.
Eva johansson vid spel i SM i Uppsala 2016. Foto: Lars OA Hedlund.

Eva Johansson från Alingsås har länge varit en av Sveriges mest aktiva damspelare. Hon representerade Sverige i OS 1984 och ingen damspelare har lika många starter i SM som hon. Eva har ett stort personligt engagemang i Alingsås SS där hon bland annat är en uppskattad ungdomsledare och har varit ansvarig för juniorverksamheten i 20 år.

Vem tror du vinner matchen?

Jag tror Magnus Carlsen vinner i ordinarie spel med två poängs marginal, alltså 7-5. Jag tycker helt enkelt att han är en lite bättre spelare.

Vilken skepnad tror du matchen kommer att ta?

Det blir väldigt försiktig i början, troligtvis flera remier, tror på 2-2 efter 4 partier. Men när den värsta pressen är borta så tror jag att Magnus kommer att spela lite tuffare som vit och då hoppas jag han vinner.