ECCC: Vinst för Rockaden – Mats Persson tog stormästarskalp

Publicerad 9 november, 2016 av Sverrir Thór

Liksom i rond 3 blev det en tajt match för SK Rockaden i fjärde ronden av Europacupen för klubblag i Novi Sad. Man mötte Edinburgh Chess Club från Skottland och när alla poäng räknats ihop stod det 3½-2½ till Rockaden som därmed vann sin andra match i turneringen.

Jonas Barkhagen, Erik Hedman och Theodor Kenneskog vann sina partier medan Erik Blomqvist och Robert Bator förlorade. Thomas Engqvist spelade följaktligen remi. Rockaden som var högre rankade på alla bord ligger efter fjärde ronden på 26:e plats. I femte ronden möter man DLF Steinitz Roma.

I damklassen fick Pia Cramling ledigt i den fjärde ronden när hennes lag Cercle från Monte Carlo slog Ugra.

De andra svenskarna i öppna klassen blandade och gav. Mats Persson som spelar för Oslo Schakselskap vann över stormästaren Victor Mikhalevski från Israel medan Daniel Semcesen som spelar för danska klubben Nordea Skanderborg spelade remi mot en grekisk FM vid namn Papadopoulos. Slutligen förlorade Jan Lundin mot Uros Cvetanovic från Serbien.

Turneringshemsidan