ECCC: Knapp förlust för Rockaden

Publicerad 8 november, 2016 av Sverrir Thór

Från matchen Gent-Rockaden där Erik Blomqvist slog fransmannen Edouard. Foto: ECCC:s facebook-sida/Lennart Ootes.
Från matchen Gent-Rockaden där Erik Blomqvist slog fransmannen Edouard. Foto: ECCC:s facebook-sida/Lennart Ootes.

SK Rockaden förlorade med minsta möjliga marginal mot belgiska klubben KGSRL Gent i tredje ronden av Europacupen för klubblag som nu spelas i Novi Sad i Serbien. GM Erik Blomqvist vann mot sin franska stormästarkollega Romain Edouard på första bordet och IM Thomas Engqvist slog en lägre rankad belgare på femte bordet medan FM Erik Hedman spelade remi på bord fyra. IM Jonas Barkhagen, IM Robert Bator och FM Theodor Kenneskog förlorade sina partier. 3½-2½ alltså till Gents fördel.

Rockaden har alltjämt 2 matchpoäng och ligger på 41:a plats. I fjärde ronden möter man skotska laget Edinburgh Chess Club.

Pia Cramling förlorade i tredje ronden. Foto: ECCC:s facebook-sida/Lennart Ootes.
Pia Cramling förlorade i tredje ronden. Foto: ECCC:s facebook-sida/Lennart Ootes.

GM Pia Cramling som i damklassen spelar för högst rankade Cercle d’Echecs Monte-Carlo förlorade sitt parti mot georgiskan IM Salome Melia i en match mellan de två ledande damlagen, Cercle och NONA Batumi från Georgien där Cercle till slut vann 2½-1½.

För övriga svenskar i den öppna klassen gick det bättre. GM Daniel Semcesen slog 14-årige holländaren Lucas van Foreest som är lillebror till underbarnet GM Jorden van Foreest. De båda kommer från en schackfamilj och deras farfar och farfarsbror blev båda trefaldiga nederländska mästare när det begav sig. FM Jan Lundin vann sitt andra parti i rad, mot en belgisk FM vid namn Rudolf Meessen och FM Mats Persson spelade remi mot IM Mark van der Werf från Nederländerna.

Turneringshemsidan