Åtta svenska poäng i första ronden av veteran-VM

Publicerad 19 november, 2016 av Sverrir Thór

FM Nils-Åke Malmdin. Foto: Lars OA Hedlund.
FM Nils-Åke Malmdin. Foto: Lars OA Hedlund.

Det var en bra svenskdag i första ronden av veteran-VM som drog igång i Marianske Lazne i Tjeckien på lördagen. Tolv svenskar deltar i turneringen och i första ronden samlade de ihop åtta poäng. Sex svenskar vann sina partier, fyra slutade med remi och endast två förlorades.

I 50+ klassen vann GM Ralf Åkesson och FM Rolf Bergström båda sina partier mot betydligt lägre rankade motståndare och i 65+ fick även IM Nils-Gustaf Renman ta sig an betydligt lägre rankat motstånd. FM Nils-Åke Malmdin slog en betydligt lägre rankad rysk FM och även Kaj Andersson och Per-Olof Gromark vann mot lägre rankade spelare. Magnus Wahlboom och Jan-Olov Lind spelade remi i sina partier liksom Peter Dalling och Peter Carlsten och förlorade gjorde Per Green, som mötte en rysk GM, och Leif Bohman, som mötte en chileansk FM.

GM Ralf Åkesson kommer från och till att rapportera från turneringen. Hans rapport från första ronden kommer att publiceras imorgon.

Rond 2 spelas imorgon klockan 15.

Turneringens hemsida