UYC: Isländskt i topp

Publicerad 31 oktober, 2016 av Sverrir Thór

FM Dagur Ragnarsson, Island. Foto: Lars OA Hedlund.
FM Dagur Ragnarsson, Island. Foto: Lars OA Hedlund.

Det är isländskt i topp när fyra ronder spelats i Uppsala Young Champions. FM Dagur Ragnarsson är i ensam ledning efter en säker seger över sin landsman Vignir Vatnar Stefánsson i den fjärde ronden. På en delad andra plats kommer sedan JSM-vinnaren Martin Jogstad som i fjärde ronden spelade remi mot Felix Tuomainen, Isak Storme som slog Jung Min Seo och den tredje islänningen i startfältet, FM Oliver Aron Jóhannesson, som slog Leo Hedström Crevatin. Samtliga har 3 poäng, en halva mindre än ledaren.

Isak Storme. Foto: Lars OA Hedlund.
Isak Storme. Foto: Lars OA Hedlund.

Tätkänning har även de tre yngsta i det rankingmässiga toppskiktet Vignir Vatnar Stefánsson, finländaren FM Toivo Keinänen och Jung Min Seo, alla tre i åldern 13-14 år gamla. Dessa har tagit 2½ poäng liksom Felix Tuomainen.

Bland Uppsala-spelarna går det bäst för William Cardenas, Joakim Nilsson och Vitus Buchert som alla har tagit 2 poäng.

Femte ronden spelas klockan 9 på måndagsförmiddagen och då blir det Sverige mot Island på toppborden möts Dagur Ragnarsson och Felix Tuomainen samt Martin Jogstad och Oliver Aron Jóhannesson och Vignir Vatnar Stefánsson och Isak Storme.

Rond 6 spelas sedan klockan 15 på måndagen.

Turneringshemsidan
Livesändingar
Resultatservice