Nepomniachtchi vann Tals minnesturnering i Moskva

Publicerad 7 oktober, 2016 av Sverrir Thór

Mikhail Tals minnesturnering 2016 är nu färdigspelad i Moskva. I sista ronden avgjordes ett parti när den oberäknelige Azerbajdzjanen Shakriyar Mamedyarov slog ex-världsmästaren och världstvåan Vladimir Kramnik men det var inget resultat som påverkade toppstriden. Övriga partier slutade med remi och vinnare blev således ryssen Ian Nepomniachtchi som på då nio ronderna tog 6 poäng. Nepo har haft en mycket bra schackform i höst, först i OS och sedan då i Tals minnesturnering.

På andra plats kom holländaren Anish Giri, 5½ som äntligen fick fart på sitt spel efter en lång period med mycket remier och en del förlustpartier men inte så värst många vinster. Under turneringen fick Giri dessutom sitt första barn när hans hustru, georgiskan IM Sopiko Guramishvili, födde en son.

På en delad tredjeplats kom sedan Levon Aronian och Vishy Anand med 5 poäng.