Isle of Man: Förlust och vinst i näst sista ronden

Publicerad 9 oktober, 2016 av Sverrir Thór

Efter en förlust i åttonde och näst sista ronden av den öppna turneringen på Isle of Man är Nils Grandelius inte längre med i medaljsnacket i turneringen. Han har 5 poäng på de åtta ronderna och är 2 poäng bakom ledande Pavel Eljanov från Ukraina och 1 poäng bakom en handfull spelare på tredje till sjunde plats.

Förlusten mot israelen Maxim Rodshtein var Grandelius första i turneringen. Rodshtein som vann Rilton Cup ifjol spelade säkert och tog vara på en till synes minimal fördel. Han förbättrade sedan sin ställning successivt och svensken hade inget att sätta emot. Inte ens när israelen gjorde sig skyldig till lite inexakt spel fick Grandelius möjlighet att utnyttja det, så säker var Rodshtein i partiet. Grandelius har som sagt alltjämt 5 poäng och är på en delad 18:e plats.

Tiger Hillarp Persson kom igen starkt efter förlusten mot Yuliya  Shvayger och slog en ung och lovande indier, Harsha Bharathakoti. Efter den åttonde ronder sitter Tiger Hillarp på delad 38:e plats med 4½ poäng, vilket är i linje med hans plats i startordningen.

Leder gör som sagt Pavel Eljanov med 7 poäng, en halv poäng före Fabiano Caruana. I sista ronden, som startar klockan 13 idag blir det indiskt på menyn för svenskarna. Grandelius möter Shyam Sundar och Hillarp möter Grandelius motståndare från andra ronden, Sundararajan Kidambi.

Turneringshemsidan
Livesändningar