Dubbla svenska vinster på Isle of Man

Publicerad 7 oktober, 2016 av Sverrir Thór

Sjätte ronden i den öppna turneringen på Isle of Man var en bra rond för svensk vidkommande. Både Nils Grandelius och Tiger Hillarp vann sina partier; båda mot lägre rankade motståndare, indiern IM Puranik Abhimanyu respektive amerikanen FM Konstantin Kavutsky. I och med vinsten tog Grandelius sig återigen in på topp 100 i världen på den flytande ratinglistan, hans flytande ligger nu på 2653,6 vilket räcker just till 100:e platsen på världsrankingen.

Ännu viktigare är att Grandelius håller tätkontakt i turneringen, han har nu tagit 4½ poäng på de sex ronderna och är därmed på en delad femteplats, en poäng bakom ledande Pavel Eljanov som slog Alexei Shirov i sjätte ronden.

I sjunde ronden som spelas idag klockan 14:30 har Grandelius vit mot Arkadij Naiditsch och Tiger Hillarp har svart mot WIM Yuliya Shvayger från Israel.

Turneringshemsidan
Livesändning