Carlsen slog Nakamura i blixtmatch

Publicerad 28 oktober, 2016 av Sverrir Thór

Världsmästaren Magnus Carlsen förbereder sig nu för fullt inför VM-matchen mot Sergey Karjakin som drar igång i New York i november. Det hindrade honom dock inte att göra ett litet avbrott för att återigen visa vem som är herre på täppan. I en blixtmatch mellan Carlsen och Hikaru Nakamura som arrangerades av schacksajten Chess.com möttes världens kanske två bästa blixtspelare och Carlsen vann sammanlagt 14½-10½.

Matchen var final i Chess.coms tävling GM Blitz Battle Championship och i semifinalerna hade Carlsen och Nakamura slagit ut Alexander Grischuk respektive Maxime Vachier-Lagrave. Man spelade online över Chess.coms servrar och enligt sajten befinner sig Carlsen nu någonstans i Karibien för att förbereda sig inför matchen. För segern kunde Carlsen utöka sitt bankkonto med 6 320 amerikanska dollar medan Nakamura fick 3 680 dollar i andra pris.

Matchen bestod av tre minimatcher varav man i den första spelade femminuters partier, den andra var treminuterspartier och den sista var bullet, det vill säga en minut per spelare och parti. Endast i den sista av de tre kunde Nakamura, som ju är beryktad bulletspecialist, vinna men dock endast med 5-4. Första partiet i varje delmatch var Fischer Random.

Chess.com