Vitrysk seger i Göteborg Open

Publicerad 21 augusti, 2016 av Sverrir Thór

Pristagarna i Göteborg Open. Fr.v. Westerberg, Kazakovskiy och Golubka. Foto: Sören Svensson.
Pristagarna i Göteborg Open. Fr.v. Westerberg, Kazakovskiy och Golubka. Foto: Sören Svensson.

Manhems schackvecka avslutades i helgen då den klassiska weekend-turneringen Göteborg Open avgjordes. Deltog gjorde de flesta av GM- och IM-turneringarnas deltagare samt ett stort antal andra spelare och sammanlagt kom 71 spelare till start i huvudturneringen och 25 i Lilla Göteborg Open. Högst rankade i huvudturneringen var Alon Greenfeld, Israel, samt de svenska stormästarna Erik Blomqvist och Jonny Hector.

Det var dock ingen utav dessa tre som knep första platsen utan det gjorde vitryssen Valeriy Kazakovskiy som på de åtta ronderna skramlade ihop 7 poäng. Således kom han en halva före tvåan Petro Goluka från Ukraina och en hel poäng före en grupp om fem spelare varav Jonathan Westerberg fick högst kvalitetspoäng och blev således trea.

I Lilla Göteborg Open var det en orankad Manhemit, Anton Troedsson, som gjorde bäst ifrån sig. Han tog 6½ poäng på de åtta ronderna, en halva mer än tvåan och trean, Aria Ben Saeid och Arvin Rasti, även de Manhem-spelare.

Turneringshemsidan