Ungdoms-EM: Endast en svensk poäng i femte ronden

Publicerad 23 augusti, 2016 av Sverrir Thór

Felix Tuomainen analyserar vid SM i Uppsala. Foto: Lars OA Hedlund.
Felix Tuomainen analyserar vid SM i Uppsala. Foto: Lars OA Hedlund.

Rond fem var en bedrövlig historia ur svensk synvinkel i Ungdoms-EM i Prag. Endast en poäng bärgades i hus av fem möjliga och det var i den äldsta klassen där Felix Tuomainen nu har fått upp ångan. Svensken vann sitt tredje parti i följd och denna gång var det FM Nicola Capone från Belgien som fick kapitulera mot Tuomainen.

De övriga förlorade sina partier. I B16-klassen mötte Isak Storme en relativt stark ryss och Milton Pantzar gick på pumpen mot en lågt rankad tjeckisk spelare. Gustav Törngren förlorade mot en högre rankad fransman i B12 och i G14 fick Kajsa Nilsson se sig besegrad av en högre rankad estländsk flicka.

Den som står bäst av svenskarna efter fem ronder är Felix Tuomainen som nu har 3½ poäng och ligger på 23:e plats i B18. Storme har 2½ och ligger på 52:a plats och Milton Pantzar är 91:a med 2 poäng i B16. Även Kajsa Nilsson och Gustav Törngren har tagit 2 poäng och ligger på 73:e respektive 102:a plats i sina klasser.

Turneringshemsidan
Chess-Results