Salomon slog Blomqvist och gick upp i delad ledning

Publicerad 16 augusti, 2016 av Sverrir Thór

Förlustfri i Teplice (nio ronder), förlustfri i Sverigemästarklassen (nio ronder), förlustfri i de fyra första ronderna i Manhems schackvecka. Erik Blomqvist hade spelat minst 22 partier i följd utan förlust inför den femte ronden i GM-turneringen i Manhems schackvecka men som den cyniske fotbollstränaren en gång sa, för varje vinstmatch kommer nästa förlustmatch närmare. Det fick Blomqvist erfara i femte ronden i Göteborg då han fick se sig besegrad, av en norrman. IM Johan Salomon stod för motståndet och spelade strålande schack och är nu i delad ledning i turneringen, tillsammans med just Blomqvist. Båda har 3½ poäng. Då de övriga konkurrenterna spelade remi i sina partier är det bara de två men i hälarna har de Alon Greenfeld, Eduardas Rozentalis och Petro Golubka, som alla har tagit 3 poäng.

I IM-gruppen fick Tommy Andersson ett utmärkt läge att rycka ifrån då Thomas Ernst fick se sig besegrad mot Marsel Efroimski och Alonso Franco spelade remi mot Jens Ove Fries-Nielsen men Josef Ask exponerade sig aldrig och Andersson fick nöja sig med remi. Efter femte ronden leder Andersson alltjämt med 4 poäng, en halva före Franco och en poäng före Ernst, Efroimski och David Fendrich som i femte ronden vann över Ari Ziegler.

Chess-Results GM
Chess-Results IM
Turneringshemsidan