Bra svenskdag i Ungdoms-EM

Publicerad 21 augusti, 2016 av Sverrir Thór

Felix Tuomainen vid spel i Skol-NM i Kosta. Foto: Lars OA Hedlund.
Felix Tuomainen vid spel i Skol-NM i Kosta. Foto: Lars OA Hedlund.

Tredje speldagen i Ungdoms-EM i Prag blev en svensk succé med 3½ poäng av 5 möjliga inkasserade. Felix Tuomainen, Milton Pantzar och Kajsa Nilsson vann sina partier, Isak Storme spelade remi och Gustav Törngren förlorade.

Isak Storme mötte sin tredje FM på tre ronder och denna gång var det Nederländernas Robby Kevlishvili (2409) som stod för motståndet. Svensken som fortsätter imponera fick remi mot sin starka motståndare och efter tre ronder har han tagit 2½ poäng. Hans prestationsrating ligger på 2646, han har tagit 78 nya Elo-poäng och framförallt, han är på 13:e plats efter tre ronder vilket är mycket väl godkänt. I samma klass (B16) spelar Milton Pantzar som i tredje ronden vann över skotten med det grekiska namnet Ioannis Dabos. Pantzar har 2 poäng på de tre ronderna.

Felix Tuomainen spelar i klassen B18 (den äldsta klassen) och i tredje ronden vann han över Slovakiens Martin Kuna. Det innebär att Tuomainen har tagit 1½ poäng, liksom Kajsa Nilsson som i tredje ronden i G14 mötte Englands Laura Davidson.

Sist men inte minst spelar Gustav Törngren i klassen G12. Han har hamnat i något av en Schweizer-his och varvar möten med högrankade med lågrankade. Det kan vara en svår situation att ta sig ur och kräver ett eller ett par oväntade resultat åt något hållet. I tredje ronden mötte Törngren en högt rankad slovak och förlorade.

Turneringshemsidan