SK Rockaden kopplade guldgrepp

Publicerad 27 november, 2022 av Ingemar Falk

Edvin Trost och Hampus Sörensen har båda vunnit sina tre partier för SK Rockaden i Juniorallsvenskan 2022. Foto: Lars OA Hedlund

SK Rockaden Stockholm stoppade snabbt det stora överraskningslaget i Juniorallsvenskan, SK Sandlöparen, på lördagen. Sandlöparen som skrällvann mot Lunds ASK i premiären betvingades med klara 4–0.

Så här såg mötet ut mellan Hampus Sörensen, SK Rockaden, och Jacob Jönsson, SK Sandlöparen:

När sedan SK Rockaden också vann i rond 3 mot Uppsala SSS med segersiffrorna 3½–½ betydde det att Stockholmslaget gick upp i topp på maximala sex poäng inför söndagens två avslutande ronder i högsta divisionen.

Med storsegrarna har också SK Rockaden skaffat sig många viktiga partipoäng som kan få eventuell betydelse i slutställningen, då det är den viktigaste faktorn vid särskiljning om två lag hamnar på samma poäng, enligt SSF:s tävlingsbestämmelser, sidan 31.

Bakom SK Rockaden jagar Lunds ASK på fyra poäng, och just de två lagen möts i sista ronden.

Om publiken ska bespetsa sig på ett finalmöte krävs dock att Lund vinner söndagsmorgonens möte mot trean Örgryte SK som också har fyra poäng, och det blir sannerligen ingen lätt uppgift.

I nedflyttningsstriden om att undvika de två sista platserna kan vi mycket väl se ett helt avgörande möte mellan Kristallen och Sandlöparen på söndagseftermiddagen.

Du kan se hela upplösningen i live-TV från klockan 08.30. Kommentatorn FM Deniz Arman har under söndagen IM Isak Storme som gäst.

Tabell efter 3 av 5 ronder

PlLag+=PoPP
1SK Rockaden, Sthlm300611,0
2Lunds ASK20148,5
3Örgryte SK20147,0
4Kristallens SK10224,0
5SK Sandlöparen10223,5
6Uppsala SSS00302,0
PP=Partipoäng. Används vid särskiljning.
  • Söndagens matcher, kl 08.30:
  • Division 1: Örgryte–Lund, SK Sandlöparen–Uppsala SSS, SK Rockaden–Kristallen.
  • Söndagens matcher, kl 13.30:
  • Division 1: Uppsala SSS–Örgryte, Lund–SK Rockaden, Kristallen–Sandlöparen.

Division 2

I andradivisionen slåss sex lag om två uppflyttningsplatser till högsta serien. Då reglerna säger att endast ett lag per klubb kan delta i division I blir det också aktuellt att se vad som händer bakom Kristallens och Lunds andralag då båda klubbarna redan nu finns representerade i högsta divisionen under förutsättning att inget av lagen åker ur.

Den jämna tabellen toppas av Kristallen II på 5 poäng, sedan kommer hela tre lag på 4 poäng: SS Manhem, Harplinge SS-Halmstad och Lunds ASK II.

Hänger Kristallens och Lunds förstalag kvar i division 1 så ligger onekligen Manhem och Harplinge-Halmstad bra till för uppflyttning.

  • Söndagens matcher, kl 08.30:
  • Division 2: Limhamn–Eslöv, Lund II–Harplinge/Halmstad, Kristallen II–Manhem.
  • Söndagens matcher, kl 13.30:
  • Division 2: Eslöv–Lund II, Manhem–Limhamn, Harplinge/Halmstad–Kristallen II.

Division 3

Även några bord från division 3 livesänds på söndagen. Det kommer att spelas tre avslutande ronder i serien och just nu är det fyra lag som hugger om de två uppflyttningsplatserna till division 2.

Lunds ASK III leder på 6 poäng, och följs av Kålltorps SS på 5 poäng samt Team Pelaro Alingsås SS och En Passant Svedala på 4 poäng.

Live-TV, kl 08.30 & 13.30 Resultat: Div 1 Div 2 Div 3