Magnus Carlsen följer Kandidatturneringen hemma under Corona-karantänen

Publicerad 21 mars, 2020 av Ingemar Falk

Magnus Carlsen är schackåskådare hemma i bostaden. Foto: Maria Emelianova/FIDE

Norska NTB har intervjuat schackvärldsmästaren Magnus Carlsen som sitter hemma och följer och kommenterar Kandidatturneringen vars fjärde rond spelas på lördagen.

Magnus Carlsen gör inhopp som expert i Chess 24:s tv-sändningar, och har fått vara med om en fartfylld start av Kandidatturneringen.

Under veckan har Magnus Carlsen börjat inse att det kommer att ta tid att börja spela utomlands igen.

– Det är inget tvivel om att jag kommer att bli kvar i Norge framöver, säger Magnus Carlsen som riktar in sig på att bli hemma en längre tid på grund av Corona-viruset.

Magnus Carlsen rör sig inte från hemmet, noga med att följa Norges Corona-regler.

Till skillnad mot svenskarna som åker till Åre eller sommarstugor råder det restriktioner i Norge att röra sig från sin bostad. I Norge har därför människor som reser till sina sommar- eller vinterstugor blivit en måltavla.

– Jag tycker att folka ska följa reglerna och förhålla sig till dem. Människor är upptagna av att hitta syndare, och stugfolket har blivit det till en viss grad.

– Friska människor som befinner sig i sommarstugorna ser jag inte som ett stort problem, men det är ett förbud – och jag förstår varför det finns. Och då förhåller man sig till det.

12.00: Följ kandidatturneringen live Spelprogrammet Ställning