jul 132019
 

Gabriel Nguyen. Foto: Lars OA Hedlund.

Inför slutronden i Kadett-SM är det fördel Gabriel Nguyen från Linköpings ASS som leder med en hel poäng före Victor Muntean, SSK Hammarö, och Margo Zaretovskaya, Västerås SK samt Gustav Lindholm, SS Manhem. Nguyen har tagit 6½ poäng på de åtta ronderna och de övriga har följaktligen tagit 5½ poäng.

I slutronden möts Nguyen och Lindholm i ett parti som givetvis kan ha en stor effekt på slutställningen. Då möter Zaretovskaya Norrtäljespelaren Alexander Hall och Muntean får ta sig an Akash Mitra.

I Minior-SM leder favorittippade Axel Falkevall alltjämt. Han har tagit 7 poäng på åtta ronder och leder med en halv poäng före klubbkompisen Jung Huyn Seo. Faktum är att det är trippelt i topp från Trojanska Hästen då Alva Ling Tran har en halv poäng upp till Seo.

Någon av dessa tre kommer att vinna turneringen och i slutronden möts Falkevall och Viktor Wikman medan Seo möter Linnea Johansson-Öhman och Alva Ling Tran möter Alexander Ström-Engdahl.

Även i Knatte-SM förekommer Trojanska Hästen i toppen och för den delen namnen Tran och Seo. Sixten Tran leder före Oscar Morell från Lunds ASK. Båda har tagit 33 poäng men Tran har betydligt högre kvalitetspoäng. På tredje plats kommer sedan Jung Hoon Seo med 29 poäng.

Det innebär att antingen Tran eller Morell kommer att vinna då de möts i parti som kan bli direkt avgörande i den 13:e ronden.

Resultat och ställning
Livepartier Kadett
Livepartier Minior
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna