Nov 062018
 

Den första ronden i Allsvenskans division I mellan Solna SS och Wasa SK 2 spelas om efter problem med spelarregistreringen. Det meddelar Tävlings- och regelkommittén i Sveriges schackförbund.
Här följer ett utdrag ur beslutet som delgivits de båda lagen:
”Tävlings- och regelkommittén (TK) har på eget initiativ hanterat en laguppställningsfråga, som uppkommit i matchen mellan Solna SS och Wasa SK II i den första ronden i Allsvenskan på grund av en oförutsedd följdeffekt av den automatiska spelarregistreringen i SSF:s medlemssystem.

I god tid före den första ronden i Allsvenskan har Wasa spelarregistrerat fyra spelare med huvudklubb SK Team Viking. På grund av att dessa spelare efter att de deltagit i Europacupen den 20/10 gått över till Wasa har ett för sent spelklardatum visats i den allsvenska spelarregistreringen och Wasa har vid kontakter med SSF dagen före match fått det felaktiga beskedet att spelarna inte kunde användas.

Tävlings- och regelkommittén har gjort bedömningen att det felaktiga beskedet har förändrat förutsättningarna för matchen i så hög grad att det sportsligt mest rättvisa är att matchen spelas om vid ett senare datum. TK har därför beslutat att matchen mellan Solna SS och Wasa SK II i div I:2 ska spelas om vid ett datum och med förutsättningar som fastställs senare”.