okt 192017
 

Nu till helgen spelas det första sammandraget i Elitserien och Superettan, och liksom i en del andra av SSF:s tävlingar har mobilreglerna skärpts inför den här säsongen.
Från i år är det inte tillåtet för spelare att ha mobiltelefon på sig under den tid som matchen (inte bara det egna partiet) pågår, den får däremot förvaras i en väska som inte hanteras. I första hand rekommenderar vi dock att man lämnar telefonen hemma eller på hotellrummet och i andra hand att en icke spelande lagledare tar hand om lagets samtliga mobiltelefoner. Om inget av detta alternativ är möjligt kommer man att kunna lämna in sin mobiltelefon till tävlingsledningen under ronderna.

När det gäller inlämning av laguppställningar testades nya rutiner vid vårens sammandrag i Västerås, rutiner som innebar att laguppställningarna lämnas via medlemssystemet. Försöket föll mycket väl ut och gäller därför under hela årets säsong i Elitserien och Superettan. Instruktioner för hur detta går till har skickats ut till alla lagledare i Elitserien och Superettan. Senast en timme före rondstart skall laguppställningen vara inlagd i medlemssystemet, annars får man spela i strikt ratingordning. Och man kan lägga in sina lag redan nu. Precis som tidigare blir lagen offentliga på schack.se exakt 15 minuter före rondstart.