jul 122019
 

Vladan Nikolic är en av tre Rockadenspelare som leder Mästarklassen. Foto: Lars OA Hedlund.

FM Jung Min Seo har tagit kommandot i Mästarklassen-Elit och går mot seger. I den sjunde ronden mötte han jumbon FM Harald Lögdahl och mötte inga större hinder på sin väg mot målet, som likt alltid var seger. Lögdahls pjäser var avigt placerade och han hade inget att sätta emot den unge Seos angrepp.

Samtidigt åkte Joakim Nyander, som inför ronden delade ledningen med Jung Min Seo, på sin första förlust mot en pånyttfödd IM Dan Cramling. Den nykorade Blixt-SM-vinnaren IM Tommy Andersson spelade remi mot IM Bengt Lindberg sedan han satsat på fel kant i ett till synes vunnet slutspel.

Det innebär att Seo nu har en hel poängs ledning med två ronder kvar att spela. Han har tagit 5½ poäng på de sju ronderna och bakom honom kommer trion Cramling, Andersson och Nyander. Saken är dock givetvis inte klar ännu och nästa hinder för Seo på vägen till kvalificering till Sverigemästarklassen är rutinerade IM Bengt Lindberg.

I Mästarklassen står två platser till nästa års Mästarklassen-Elit på spel och det är stor Rockaden-dominans i toppen. CM Leo Crevatin, Vladan Nikolic och Nicolaj Zadrusny (samtliga spelar för SK Rockaden Stockholm) har alla tagit 5 poäng på de sju ronderna och har en halv poängs försprång på Axel Tiger-Norqvist, Horndals SK, och Kaj Engström, Kungstornet.

Det lär vara mellan dessa fem som kampen om de två platserna i Mästarklassen-Elit står och eventuellt får vi svar redan imorgon då Nikolic och Zadrusny möts inbördes samt Tiger-Norqvist och Crevatin.

Lottning och resultat
Livepartier Mästarklassen-Elit
Livepartier Mästarklassen
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna