aug 122019
 

FM Konstantin Borsuk besegrade FM Erik Malmstig och är ensam utan poängförlust i Göteborg. Foto: Sören Svensson.

ALLA LIVEPARTIER: [Live på Manhems sida]
RESULTAT: [GM] [IM] [ELO 1] [ELO 2] MER INFO: [Manhems schackvecka]

Tre ronder är nu spelade i Manhems titelturneringar som är en del av klubbens årliga schackvecka. I GM-turneringen har junioren FM Jung Min Seo något oväntat tagit en delad ledning tillsammans med IM Petro Golubka från Ukraina. Båda har tagit 2½ poäng på de tre ronderna och har en halv poäng ner till FM Ihor Vyphaniuk (vinnare av fjolårets IM-turnering) samt de två förhandsfavoriterna GM Erik Blomqvist och GM Frode Urkedal.

En av dagens höjdpunkter blev mötet mellan den senast nämnde och IM Michael Wiedenkeller i andra ronden där Wiedenkeller vände och vann och därmed drog sitt strå till tabellstacken och en annan höjdpunkt som arrangören väljer att lyfta fram är Petro Golubkas seger över IM Martin Haubro i tredje ronden. Haubro är följaktligen en av två spelare som ännu inte har tagit poäng i turneringen, den andre är IM Philip Lindgren som haft en bedrövlig start och förlorade mot Seo och Urkedal i dagens ronder.

I IM-turneringen fick FM Tom Rydström en stark inledning med två raka i de inledande ronderna men stötte sedan på patrull i form av förre Europamästaren IM Nils-Gustaf Renman. Rydström har dock alltjämt täthäng om än en hel poäng upp till ledaren från Ukraina, FM Konstantin Borsuk som är den ende spelaren i titelturneringarna som ännu inte förlorat poäng. Borsuk, som är högst rankad i IM-turneringen är på jakt efter sin första IM-norm och har onekligen inlett jakten på ett bra sätt.

På andra plats kommer sedan IM Jens Ove Fries-Nielsen som remiserade mot en annan ärrad veteran, nämligen IM Axel Ornstein, i rond tre.

Rond fyra spelas imorgon klockan 14.