okt 222017
 

Efter det första sammandraget i Lund och följaktligen tre spelade ronder är det full pott för Malmö AS och Lunds ASK som båda vann sina matcher i tredje ronden. Efter de två övertygande segrarna mot de senaste årens dominanter i Elitserien, Rockaden Sthlm och Team Viking, var Malmös seger mot semijumbon Farsta ovanligt liten men segern var dock aldrig i fara. 5-3 skrevs slutresultatet till Malmös fördel och efter sammandraget har man 6 matchpoäng och 17½ partipoäng, en halv poäng mer än Lund som vann över Kungstornet med 5½-2½.

Närmast de två Skånelagen kommer sedan Team Viking som krossade Eksjö SK med 7-1 i tredje ronden, Limhamns SK som vann över Upsala med 5½-2½ och Rockaden Sthlm som vann Stockholmsderbyt mot nykomlingarna i Stockholms SS med 5-3. Team Viking, Limhamn och Rockaden har alla tagit 4 matchpoäng och det mesta pekar på att kampen om segern i serien kommer att stå mellan dessa fem lag.

I botten kommer Farsta och Upsala att få det svårt då båda dessa lag är fortfarande utan poäng. Nästa matcher i Elitserien spelas efter nyår.

Resultatsystemet