Nov 092018
 

IM Martin Lokander tippar topptrion i elitserien i schack, samt segraren i superettan. Foto: Lars OA Hedlund

Allsvenskans elitserie och superettan i schack startar i dag med tre ronder över helgen. Spelplats är Scandic Foresta på Lidingö i Stockholm. Samma plats där de båda serierna avgjordes förra säsongen. Schack.se har bett IM Martin Lokander att tippa medaljtrion i elitserien och vinnaren i superettan. Livesändningarna kan du följa här på schack.se från och med i kväll.
Här är Martin Lokanders tips:

ELITSERIEN:

Wasa SK – Martin Lokanders favoritlag i årets elitserie i schack. Foto: Lars OA Hedlund

1) Wasa SK. ”De är helt enkelt ganska klart bäst på pappret och jag tror det kommer krävas väldigt mycket för att rubba dem från guldet. En fråga är ifall de lyckas få in sina utländska stjärnor till enkelmatcherna men de möter förmodligen inte de värsta konkurrenterna i de matcherna.”

2) Lunds ASK. Lund har alltid en stark trupp, och om de vill kan de vara väldigt starka ända ner på sista borden. Nu har de Sune Berg Hansen och Tiger från Malmö AS, samtidigt som de har unga stjärnor som Kücüksari och Jogstad på de lägre borden. De är nog Wasas största konkurrent på pappret om segern.

3) Stockholms Schacksällskap. Behöver jag ens någon motivering?! (Red anm. Jodå, du gissar nog rätt. Martin Lokander spelar för Sällskapet).

SUPERETTAN:

1) Kungstornet. Ett starkt lag med fantastisk lagsammanhållning som hör hemma i Elitserien. De återvänder i år.