feb 062019
 

Intressant lista för Jonathan Westberg att kolla in. Foto: FIDE & Lars OA Hedlund

LÄS MER: [Inbjudan] [Anmälda spelare] [Tiger topprankad i Elite Hotels Open i Växjö]

[ANMÄL DIG] Här kan du göra webbanmälan.

Jonathan Westerberg, Stockholms schacksällskap, kan med stolthet spana in FIDE:s lista på världens högst rankade internationella mästare i schack. Med 2544 är han elva på den listan. Nästa steg är att ta den sista normen för att bli stormästare. Kanske är det dags under 2019? Snart stundar till exempel en normturnering på hemmaplan i Stockholms Schacksällskaps klubblokal: Stockholm Chess Challenge 26 april–1 maj.

Det höga ratingtalet gör Jonathan Westerberg till andraseedad i säsongens femte deltävling i Svenskt Grand Prix i schack. Elite Hotels Open i Växjö har här nedan mer information inför starten på fredagskvällen:

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till Elite Hotels Open, meddelar Håkan Jalling från arrangerande Växjö SK. Här kan du göra en webbanmälan.

Spelarlistan innehåller flera titelspelare, däribland sju stormästare och fem internationella mästare.

Elite Hotels har också samlat ett stort antal kvinnliga spelare, vilket glädjer tävlingsledaren Håkan Jalling extra.

Även Lilla Elite Hotels Open (spelare med rating under 1600) har kvinnliga spelare. Högt upp på seedningslistan finns Stina Johansson, Svedala. Hon tog medalj i flick-SM i januari. Högst rating i gruppen har Jung Hyun Seo, Trojansk Hästen.

Två Anders Hansen är involverade i turneringen, dels spelaren Anders Hansen från Harplinge SS-Hamlstad, dels Anders Hansen som kommer att ansvara för livesändningen av toppborden. En livesändning som du kan följa här på schack.se