jul 072017
 

Tolv år efter att han pensionerade sig från professionellt spel gör nu den legendariske ex-världsmästaren Garry Kasparov, en av schackhistoriens absoluta giganter, comeback i tävlingsspel. Arrangörerna av St. Louis Rapid and Blitz, som går av stapeln i St. Louis i USA i augusti, har givit ett wildcard för deltagande till Kasparov som därmed får mäta sig mot i princip hela världseliten, med det högst prominenta undantaget Magnus Carlsen.

Det rapporterar diverse internationella schackmedier. I en kommentar som bland annat citeras av Chess.com säger Kasparov:

– Det är mycket spännande att återvända till schacket och ingenting jag hade förväntat mig att jag skulle göra mer än ett decennium efter att jag slutade spela. Att få återvända till brädet i St. Louis är en sann heder och jag hade inte velat göra det någon annanstans.

St. Louis Rapid and Blitz är en del av Grand Chess Tour där Kasparov är en av organisatörerna. Turneringen spelas 14-18 augusti.