apr 162019
 

IM Alina Kashlinskaya leder Dam-EM. Foto: Wikipedia

Pia fortsätter att spela bra utan att få bollen i mål i Dam-EM. I tisdagens parti mot Gulnar Mammadova fick hon möta det mycket solida c3-Sicilianskt, som kan vara frustrerande att möta om man vill vinna som svart. Pia utjämnade utan problem i öppningen, tog sig till ett lika slutspel där hon helt enkelt pressade ner sin motståndare. Problemet var att ställningen var alltför solid för vit. Mammadova valde att, precis som i Pias förra parti, gå ner i ett tornslutspel med bonde under men ett där det inte är alltför svårt att hålla remi. Därmed har Pia 3½ poäng på 6 ronder inför fridagen på onsdagen.

I toppen har en spelare ryckt ifrån, och det är ryske IM Alina Kashlinskaya som besegrade WGM Pauline Guichard i ett skarpt Kungsindiskt parti. Med den vinsten är hon ensam i topp på 5½ poäng, en halv poäng före fransyskan GM Marie Sebag.

Under onsdagen är det fridag i Dam-EM, och rond 7 spelas på torsdagen. Då spelar Pia Cramling vit mot ännu en spelare från Azerbajdzjan, nämligen 15-årige WFM Govhar Beydullayeva. På bord 1 spelar GM Marie Sebag vit mot ledaren IM Alina Kashlinskaya.

Resultat finner ni här