maj 102019
 

För ett år sedan vann Jung Min Kvibergsspelen i ensamt majestät efter att ha besegrat Blomqvist i ett avgörande finalmöte. På bilden till höger ser vi fjolårssegraren Jung Min Seo som signalerar att han gärna vinner även årets upplaga av Kvibergspelen. Jonathan Westerberg har kommenterat ett parti med Pia Cramling (t v) från första dagen. Foto: Lars OA Hedlund & Love Troberg-Eskola

Jonathan Westerberg. Foto: Lars OA Hedlund

LIVE, kl 10.00 & 16.00. [Livesändning med Follow Chess] [Livesändning på arrangörens hemsida]

[Spelprogram] [Lottning & Resultat Kvibergspelen] [Lottning & Resultat i Lilla Kvibergspelen]

Schack.se har fått en ny medarbetare: IM Jonathan Westerberg som liksom IM Martin Lokander och Sverrir Thor kommer att rapportera från turneringar i Sverige och i världen.

Här är Jonathan Westerbergs rapport från första dagen i Kvibergspelen, där han också har kommenterat ett intressant parti mellan Pia Cramling och Jörgen Karlsson.

Jonathan Westerberg: ”Efter de fyra inledande snabbschackspartierna i Kvibergsspelen har en kvartett av spelare tagit på sig ledartröjorna. Bland dessa finner vi de svenska stormästarproffsen Erik Blomqvist, Jonny Hector och Pia Cramling. Framtidsmannen Milton Pantzar, som spelade i Alingsås förra helgen, har även han full poäng.

Blomqvist var mycket illa ute i rond två mot den alltid lika spelglada CM Max Wahlund. Så här sammanfattade Max partiet i en Facebookstatus bara minuter efter partiet: ”Katten också! Pressade GM Blomqvist riktigt hårt om jag får säga det själv… men satte bort en pjäs i tidsnöden.”

Jonny Hector verkar vara på hugget och har redan hunnit briljera med ett par miniatyrer. Pia spelar mycket säkert, och bra, schack. Här nedan tittar vi närmare på hennes vinst från rond fyra.

I Lilla Kvibergspelen har endast två spelare klarat sig igenom första dagen felfritt. Det är Sandro Lacko, SS Manhem och Viggo Lillskog, IFK Hindå. De har båda maximala poäng inför lördagens första långparti som tillika är turneringens femte rond.