aug 212019
 

Isak Storme (t v) har 3,5 av 5 poäng i Vienna Open som samlat 972 spelare. Här har några spelare samlats inför rondstart i spellokalen i Wien. Foto: Lars OA Hedlund & Peter Kranzl/Vienna Open

[LIVE] 17.00: Vienna Open, rond 6.
RESULTAT: [Svenskarnas resultat i Vienna Open]

Isak Storme blev på tisdagen ende svensk att vinna sitt parti i Vienna Open. På onsdagen väntar ett förmodat hårt parti mot norske talangen Sondre Lillestøl Melaa som vunnit norska mästerskapet för kadetter.

16-årige Sondre Lillestøl Melaa har den senaste tiden rusat på norka ratinglistan. Våren 2018 var han 1700-spelare. Numera är hans rating 2161.

Arrangörerna i Wien har slutligen räknat ihop alla deltagare i Vienna Open. Startfältet är imponerande stort: 972 spelare, varav 401 i turneringen. Antalet titelspelare är emellertid förhållandevis väldigt få. Det är ”bara” 19 stormästare och 42 IM. Rilton Cup, Sveriges största internationella turnering, har de senaste åren haft kring 25 stormästare i ett hälften så stort startfält i högsta gruppen.

Med de premisserna är det svårt att ta en GM- eller IM-norm i Wien. Isak Storme har plockat hem 3,5 av 5 poäng men har hittills inte mött någon titelspelare, utan enbart idel 2100-spelare.

Här är svenskarnas motståndare i rond 6: