okt 252018
 

Isak Storme & Kaan Kücüksari. Foto: Lars OA Hedlund

På fredag börjar den femte upplagan av Uppsala Young Champions, den starkaste årliga internationella juniorturneringen i Sverige. På turneringssajten för Uppsala Young Champions finns all info om tävlingen och det kommer gå att följa alla partier live.
På söndag den 28 oktober spelas det också en starkt besatt blixttävling, där de flesta av spelarna i huvudturneringen förväntas vara med. Blixtturneringen är fortfarande öppen för anmälan för andra spelare. Här är länken till anmälan.
Isak Storme och Kaan Kücüksari är de högst rankade svenskarna i huvudturneringen. Isak Storme har landat hemma i Sverige efter succéartat spel i Europacupen förra veckan, där han tog sex av sju poäng och hade över 2500 i prestationsranking. Nu laddar han för Uppsala Young Champions.
Hur är dina känslor inför Uppsala-turneringen?
Isak Storme svarar:
– Jag är motiverad inför Uppsala Young Champions. De två senaste åren har jag spelat tävlingen och jag har trivts bra i Uppsala. Det blir kul med en sådan juniortävling!
Hur du förklarar ditt fina resultat i Europacupen?
– Jag vet inte varför det gick så bra i just Europacupen. Det kan ha att göra med att det var en väldigt häftig tävling att spela, någonting som kan ha bidragit till min fina form. På sistone har jag spenderat mycket tid på schack och jag är optimistisk nog att se min turneringsframgång som en bekräftelse på att det har gett resultat.