sep 022018
 
WIM Inna Agrest leder efter dag ett. Foto: Lars OA Hedlund.

WIM Inna Agrest leder efter dag ett. Foto: Lars OA Hedlund.

WIM Inna Agrest är i ensam ledning efter första speldagen i Pia Cramling‘s Ladies Open. Under dag ett spelades fyra ronder och Agrest, som blir ankare i det svenska damlaget i höstens OS i Batumi, visar en bra form med fyra raka vinster, bland annat en mot OS-lagkamraten Angelina Fransson.

På andra och tredje plats kommer sedan förhandsfavoriten IM Harriet Hunt samt WIM Viktoria Johansson som båda har tagit 3½ poäng och gjorde inbördes remi i dagens sista rond.

Helena Hellmér stod för dagens största skräll. Foto: Lars OA Hedlund.

Helena Hellmér stod för dagens största skräll. Foto: Lars OA Hedlund.

En handfull spelare kommer sedan på 3 poäng, inklusive WFM Anna Cramling och WGM Dana Reizniece-Ozola som i första ronden var på fel sida av turneringens hittills största skräll när hon förlorade mot Helena Hellmér. I en ställning där Hellmér kanske hade en pytteliten fördel men dock utan några större chanser att avgöra gjorde lettiskan Reizniece-Ozola en grov blunder och blev satt i matt i ett drag. Efter det har hon dock varit skoningslös mot sina motståndare och inte släppt någon poäng.

Rond fem spelas imorgon klockan 11 och då möts Agrest (svart) och Hunt i vad som kan bli ett för turneringen avgörande parti.

Resultat och ställning
Bilder av Lars OA Hedlund
Livesändning