apr 112017
 
GM Ralf Åkesson. Foto: Lars OA Hedlund.

GM Ralf Åkesson. Foto: Lars OA Hedlund.

GM Erik Blomqvist mötte i andra ronden av GM-gruppen i schackfestivalen i norska Fagersnes den engelske IM David Eggleston, den som slog Mikael Arovén i rond ett. Efter en massavveckling i centrum fick Sverigemästaren en ett slutspel med dam plus löpare och springare mot dam plus torn, och tre bönder var. En liten fördel måhända för Blomqvist men Eggleston höll ihop det bra och det fanns inga större obalanser i ställningen för Blomqvist att jobba med och remi blev utfallet.

Det blev så att Blomqvist och Arovén bytte motståndare och i andra ronden fick Arovén ta sig an norrmannen Anders Hobber som ju förlorade mot Blomqvist i första ronden. Deras parti slutade med remi och därmed blev Arovén den ena av två svenskar som inte förlorade i andra ronden då både FM Erik Hedman och FM Luis Couso förlorade sina partier, mot Sverigebekantingen IM Lars Oskar Hauge respektive GM Alon Greenfeld.

I IM-gruppen spelade GM Ralf Åkesson en kort remi mot IM Kalle Niemi från Finland och de båda är i delad ledning med 1½ poäng efter två ronder. Imorgon spelas två ronder och den första startar klockan 9 på morgonen.

Turneringshemsidan