sep 162018
 
GM Johnny Hector blev svensk mästare för veteraner 50+ när mästerskapstävlingarna avgjordes i helgen i LASK:s regi. Tvåa blev IM Roland Ekström, spelande för hemmaklubben, och trea FM Gösta Svenn från SK Kamraterna i Göteborg. De tre på prispallen tog 9, 8 respektive 7 poäng på de elva ronderna. På bilden tre slitna men glada medaljörer efter en lång tävlingshelg i Lund. Från vänster  Ekström, silver, Hector, guld och Svenn, brons. Tävlingen samlade 30 deltagare och detaljerna finns på www.lask.se.  Bildtext och bild: Anders Sandström.

GM Johnny Hector blev svensk mästare för veteraner 50+ när mästerskapstävlingarna avgjordes i helgen i LASK:s regi. Tvåa blev IM Roland Ekström, spelande för hemmaklubben, och trea FM Gösta Svenn från SK Kamraterna i Göteborg. De tre på prispallen tog 9, 8 respektive 7 poäng på de elva ronderna. På bilden tre slitna men glada medaljörer efter en lång tävlingshelg i Lund.
Från vänster Ekström, silver, Hector, guld och Svenn, brons. Tävlingen samlade 30 deltagare och
detaljerna finns på www.lask.se.
Bildtext och bild: Anders Sandström.

Det blev de två högst rankade spelarna som lade beslag på de högsta platserna på prispallen i SM i snabbschack för veteraner 50+ som avgjordes i Lund i helgen. Den ädlaste valören tillföll GM Jonny Hector som tog 9 poäng på de elva ronderna och en poäng bakom honom kom sedan IM Roland Ekström.

Ekström i sin tur hade en hel poäng ner till trean, FM Gösta Svenn som likt Torbjörn Ivarsson, IM Bengt Svensson och Thomas Olsson fick 7 poäng. Den sistnämnde som sett utifrån rating inte borde haft något med medaljsnacket att göra inledde turneringen lite tafatt men körde sedan en fenomenal långspurt, tog 6 poäng på de sista åtta ronderna och var förlustfri. I näst sista ronden besegrade han Roland Ekström och följde upp den segern med en remi mot Gösta Svenn.

Bästa dam i turneringen blev Cajsa Lindberg som tog 5½ poäng och placerade sig på 19:e plats.

Resultat och slutställning