jun 272019
 

Hans Tikkanen deltar i årets Blixt-SM. ”Jag har inte spelat så mycket blixt så det ska bli spännande, säger han. Stellan Brynell sköter kommenteringen av årets SM och får hjälp av Tikkanen under de tre slutronderna. Som Schack.se tidigare har berättat kommer Nils Grandelius att hjälpa till under onsdagsronden. (Foto: Lars OA Hedlund)

Regerande svenske mästaren Hans Tikkanen valde att inte delta i årets SM. Nu är det dock klart att Schacksverige får se honom under SM-tävlingarna. Han är anmäld i Blixt-SM under torsdagskvällen och stannar sedan för att hjälpa till vid kommenteringen av de sista ronderna i årets SM-tävlingar.

– Jag har inte spelat så mycket blixt så det ska bli spännande att se hur det går, och det ska bli kul att vara med och kommentera slutronderna, säger han.

De tre sista ronderna har förutsättning att bli riktigt spännande när tävlingen går in i sitt slutskede. Hans Tikkanen håller Tiger Hillarp Persson som huvudfavorit i tävlingarna. Hans egen framtid har han inte bestämt ännu.

– Vi får se, jag ska i varje fall spela lite mer schack i höst än under våren, säger han.

Huvudkommentator under tävlingarna blir Stellan Brynell som kommer att ha experter vid sin sida lite då och då under veckan. Som Schack.se tidigare berättat kommer Nils Grandelius att hjälpa till med kommenteringen på onsdagen och nu är det alltså klart att regerande svenske mästaren Hans Tikkanen är expertkommentator de tre sista ronderna under årets SM.