feb 042019
 

Tabellerna i Elitserien och Superettan.

[LÄS MER] IM Martin Lokander tippar Allsvenskan.

I och med helgens drabbningar har de två högsta serierna, Elitserien och Superettan, i princip nått halvtid. Tabellerna haltar, och de lag med hittills bara fyra spelade matcher kan ta stora kliv i tabellen.

Lördagens möte i Allsvenskan mellan Lund och Limhamn var oerhört viktig för båda klubbarna. Det blev 4-4, och du kan ladda hem alla partier här.

Det var även en viktig match i nedflyttningskampen:

Både Farsta och Västerås hade i helgen chansen att fly iväg från nedflyttningsstrecket i Elitserien. Västerås gick segrande ur kampen med Farsta och ligger nu i mitten av tabellen. Farsta däremot ligger nu under strecket med bara en seger hittills, och den kom mot nuvarande serieledaren (!) Lund.

Wasa SK som är tvåa i tabellen får ändå gälla som favorit efter fyra imponerande segrar. Wasa hade spelledigt i helgen, men passade på att i förra veckan bli Stockholmsmästare för lag, och bland de wasaiter som fick DM-medaljen fanns självaste Aleksej Sjirov!

Här är ett bildcollage av Lars OA Hedlund från Stockholmsavslutningen:

Lag-DM i Stockholm. Foto: Lars OA Hedlund

Växjö SK är ny ledare i Superettan efter helgens viktiga seger mot Kungstornet. Tvåan Upsala ASS ligger en poäng efter, men har en match mindre spelad. Just Växjö, Upsala ASS och Kungstornet har ryckt åt sig en ledning. Men håll utkik efter Burgsvik Alva SK som bara spelat tre matcher än, och kan göra ett riktigt ryck i tabellen.

Seriespelet i de två högsta divisionerna fortsätter 8–10 mars innan det avslutande elitseriesammandraget i Malmö 29–31 mars.