feb 172019
 

Hampus Sörensen tog NM-brons. Foto: Lars OA Hedlund.

Det blev till slut två svenska medaljer i årets Skol-NM, och dessa togs av Fagerviks Adrian Söderström samt SK Rockadens Hampus Sörensen.
Söderström var inför avslutningsdagen klar favorit till att ta hem guldet efter de 4 inledande vinsterna. I den femte ronden vann Söderström ett riktigt kampparti mot finländaren Anton Sinitsyn som avslutades med en snöplig gaffel i ett spännande slutspel. Då var guldet i praktiken klart, och när närmaste konkurrenten, Luitjen Akselsson Apol, tog en snabbremi i sista ronden var guldet klart och det spelar ingen roll att Adrian förlorade sista ronden mot norske Shahzil Shehzad.

I B-gruppen låg Ludvig Carlsson utmärkt till inför sista ronden då han i rond 5 med de svarta pjäserna besegrade topprankade FM Andreas Tryggestad från Norge. Med 3½ poäng var han då i delad ledning inför sista ronden då han mötte turneringens överraskning, isländske Stephan Briem. Ludvig fick ett mycket lovande slutspel, men tappade sedan från vinst till remi och sedan till förlust. Briem, med det relativt blygsamma ratingtalet 1987 vann till slut och vann guldet samt en ratingökning på över 100 ELO-poäng. Istället var det Hampus Sörensen som med en avslutande vinst mot norrmannen Isak Sjoberg knep bronsplatsen. Sörensen, som nyligen gjorde ett kanonresultat i Portugal, har spelat mycket flitigt den senaste tiden och fortsätter prestera solida resultat.

Övriga resultat:
Grupp A
6. Leo Crevatin 3½
12. Albin Danielsson 0
Grupp B
3. Hampus Sörensen 4
5. Ludvig Carlsson 3½
Grupp C
6. Akash Mitra 3½
10. Tomasz Szczepanowski 2
Grupp D
1. Adrian Söderström 5
5. Axel Falkevall 3½
Grupp E
7. Matija Sakic 2½
9. Oskar Wallis 2½

Fullständiga resultat finner ni här