Nov 252018
 

Rockaden vann guldet i Juniorallsvenskans division I på söndagen. Foto: Lars OA Hedlund

[SE LAGBILDERNA] Rockaden som vann division I och Örgryte och Manhem som tog topplatserna i division II. 

Under söndagsmorgonen spelades finalen mellan Rockaden och Lund, som slutade 2-2. Resultatet var säkert en besvikelse för Lund trots att Rockaden var favoriter på papperet. För Rockadens del var det återigen Hampus Sörensen som fick till det och vann ett bättre men svårvunnet slutspel mot Jacob Jönsson för att fixa 2-2-resultatet. Det innebar att Lund var tvungna att slå Västerås med stora siffror i sista ronden samtidigt som Rockaden tog sig an Limhamns SK som spelade för att undvika nedflyttning.

Lund lyckades inte med att besegra Västerås samtidigt som Rockaden vann mot Limhamns SK vilket innebar att guldet hamnade i Stockholm. Lunds ASK knep dock silvret framför Västerås SK, som säkert hade hoppats på mer denna helg. I bottenstriden blev det Kristallens SK och Limhamns SK som flyttades ned till division 2 nästa år.

I division 2 var det en bra helg för Göteborg. SS Manhem, med säkra Isak Storme på förstabordet, vann samtliga matcher och flyttas upp tillsammans med Örgryte SK.

Överst: Rockadens lag som vann Juniorallsvenskans division I. Under: SS Manhems och Örgrytes lag som tog de två topplatserna i division II och kvalade intill högsta divisionen nästa år. Foto: Lars OA Hedlund

[SLUTRESULTAT] Juniorallsvenskan, division I.
[SLUTRESULTAT] Juniorallsvenskan, division II.
[ALLA BILDER] Lars OA Hedlunds bilder från Juniorallsvenskan.
[ALLA PARTIER Ladda ner pgn-fil.