Dec 012018
 

Deltagarna i Bistro Stella Limhamn Chess. Foto: Bengt Kvisth.

Sverigeettan GM Nils Grandelius gick segrande ur snabbschackturneringen Bistro Stella Limhamn Chess som spelades på restaurang Bistro Stella i Malmö på lördagen. Förhandsfavoriten Grandelius fick 5 poäng på de sju ronderna, tre vinster och fyra remier, och hade en hel poängs marginal ner till tvåan, GM Tiger Hillarp Persson som för övrigt var en av dem som förlorade mot vinnaren.

Noterbart är att Grandelius var den ende som inte förlorade ett parti i toppturneringen där startfältet utöver de två ovannämnda bestod av GM Stellan Brynell, danske GM Sune Berg Hansen, GM Jonny Hector, GM Daniel Semcesen, den regerande svenske mästaren GM Hans Tikkanen och landslagsspelaren IM Jonathan Westerberg.

På tredje plats i turneringen hamnade Hector som likt Hansen och Semcesen fick 3½ poäng men bäst kvalitetspoäng av de tre, om än ynka 0,25 kvalitetspoäng fler än Hansen som i sin tur hade en halv dito ner till Semcesen. Tikkanen och Westerberg fick 3 poäng och Brynell hamnade på åttonde och sista plats med 2½ poäng.

Resultatsidan

Nils Grandelius besegrade Tiger Hillarp. Foto: Bengt Kvisth.

Daniel Semcesen och Stellan Brynell. Foto: Bengt Kvisth.

Jonathan Westerberg och Sune Berg Hansen. Foto: Bengt Kvisth.

Foto: Bengt Kvisth.