jan 062020
 

Patrick Goldsworthy vann Rilton Elo. Foto: Lars OA Hedlund.

LOTTNING & RESULTAT: [Rilton Cup] [Rilton ELO]
TV-ANALYS: [Sweden Wasabis om varje rond]
BILDER: [Bilder av Lars OA Hedlund]

Det blev ingen svensk seger i årets upplaga av Rilton Elo även om både Haroon Azizi och Hugo Wernberg inför slutronden hade möjlighet att ta hem segern. Wernberg, som hade en ytterst liten chans att vinna, spelade en snabb remi mot amerikanske FM Alexander Betaneli och krönte därmed sin fantastiska turnering där 13-åringen inte bara tog 7 poäng och 76 nya Elopoäng utan även ett rankingpris.

Därmed stod det klart att vinnaren av partiet mellan Azizi och engelsmannen Patrick Goldsworthy skulle bli vinnare av Rilton Elo och det blev till slut Goldsworthy som rodde hem partiet och en, med tanke på att han krigat i toppen hela turneringen och endast släppt två remier, mycket välförtjänt turneringsseger.

Goldsworthy fick 8 poäng på de nio ronderna och hade en hel poäng ner till en kvintett av spelare som delade andraplatsen. Efter särskiljning var det dock Betaneli som blev tvåa före Azizi, Wernberg, greken Georgios Alexakis och 43:e rankade Filip Björkman som även han stod för en fantastisk prestation och avslutade med en seger över andrarankade Dan Eriksson.