maj 032019
 

SSF:s nya generalsekreterare Fredrik Lindgren spelar för SK Rockaden Umeå och har strax under 2300 i rating.

Fredrik Lindgren blir ny generalsekreterare på Sveriges Schackförbund från och med den 1 augusti. Fredrik kommer närmast från Uppsala universitet där han arbetat som projektledare och ansvarig för intendentursamordning de senaste fem åren.

Ted Gemzell, ordförande i Sveriges Schackförbund, säger så här om den nya titeln för Fredrik Lindgren som blir Kent Vänmans efterträdare på förbundets kansli.

– I samband med att Kent Vänman lämnar rollen som kanslichef på SSF ombildas den till att bli mer utåtriktad, därav namnbytet till generalsekreterare, säger Ted Gemzell.

Schack.se frågade Fredrik Lindgren om hur han ser fram emot sitt nya jobb som generalsekreterare.

Fredrik Lindgren svarar:

– Jag är supertaggad och ser fram emot uppdraget! Att få engagera mig på heltid i min stora ungdomshobby är ett sant privilegium.

Hur ser tiden fram till officiellt tillträde ut?
– Fram till anställningsstart kommer jag ägna tid åt att sätta mig in i verksamheten, bistå med kansliflytt och närvara vid ett flertal större arrangemang som schackfyrans riksfinal och SM.

Något du vill hälsa till alla medlemmar?
– Jag uppmuntrar alla eldsjälar att söka kontakt med mig under SM-veckan och dela med er av era idéer. Vi står inför stora utmaningar där vi måste öka intäkterna, organisera oss effektivare och enas kring gemensamma målbilder. Tillsammans gör vi Sverige smartare!