jan 212018
 
Louise Westin Foto: Lars OA Hedlund

Louise Westin Foto: Lars OA Hedlund

Årets Flick-SM har avslutats i Västerås, och fyra nya svenska mästare har korats. Mest dramatiskt blev det i den äldsta klassen där de tre främsta spelarna slutade på samma poäng. Ettan och tvåan hade dessutom samma kvalitetspoäng, och det var vinst i det inbördes mötet som avgjorde till fördel för Louise Westin, Limhamns SK. Tvåa slutade Elizabeth Johansson, Eslövs SK och på tredje plats kom Brandy Paltzer, Täby SK.
I B-klassen blev det hemmaseger genom Margo Zaratovskaya från Västerås SK. Hon tog 6 poäng på de sju ronderna och vann före Kajsa Nilsson, Nolereds SK på 5½ och Elsa Wass, Västerås SK på 4½.
I C-klassen var det åter särskiljning som fick avgöra var guldet skulle hamna och här var det Linnea Johansson-Öhman, Järfälla SS, som vann före Alva Ling Tran, Trojanska Hästen. Här användes poängsystemet 3-2-1 och de båda främsta spelarna tog båda 27 poäng av 30 möjliga.
I den yngsta klassen vann Emma Larsson från Linköpings ASS på 28 poäng, vilket var tre mer än tvåan Ella Nilsson från Trojanska Hästen. Trea slutade Sally Fogelberg Lindberg, Kristallens SK, med 23 poäng.
Resultat
Bilder av Lars OA Hedlund