Nov 292018
 

Ted Gemzell, ordförande i Stockholms SS som varit med från started, Data Respons VD Kenneth Ragnvaldsen, Åsa Grübb-Weinberg, Data Respons och Tony Apéria, Schackakademien.

[LÄS MER] Inbjudan till Stockholm Chess Challenge 2019.

Stockholm Chess Challenge återkommer för fjärde gången 26 april–1 maj 2019. Detta tack vare ett nytt sponsorkontrakt med Data Respons som också stöttat de tre tidigare turneringarna.

Liksom tidigare vänder sig schackturneringen till unga talanger som vill möta starkt internationellt motstånd med möjlighet att ta IM och stormästarnormer. Turneringen arrangeras av Stockholms Schackförbund & Stockholms Schacksällskap.

Schackakademien är med som partner och sponsoransvarige Tony Apéria berättar mer om Stockholm Chess Challenge 2019. Även Data Respons VD Kenneth Ragnvaldsen intervjuas.

Data Respons går in som sponsor för Stockholms Chess Challenge i ytterligare tre år. Vad har deras medverkan betytt för turneringen och svenskt juniorschack i stort?

Tony Apéria svarar:

– Ambitionen med Stockholm Chess Challenge är fortsatt att ge våra juniorer och ungdomar, på hemmaplan, möjligheten att möta starkt motstånd och utveckla sin schackliga kompetens. Vi vill helt enkelt stimulera dem att få IM- och GM-nomineringar.

– Målet med Stockholm Chess Challenge är att tävlingen ska bli den nya Hallsbergsturneringen. Jag spelade själv i Hallsberg och var då väldigt glad att få tillfälle att möta starka internationella juniorer.

– Data Respons satsning är oerhört viktigt då vi nu får ytterligare tre år på oss att bygga varumärket Stockholm Chess Challenge. Att bygga ett varumärke tar tid och kräver kontinuitet. Vi har nu möjlighet att stärka tävlingens kännedom och position bland juniorer i ett globalt perspektiv.

Jonathan Westerberg har varit med två gånger i SCC. Foto: Lars OA Hedlund

Hur stort är beloppet som Data Respons investerar de närmaste tre åren?

– Data Respons satsar lika mycket som tidigare, 300 000 kr för den kommande treårsperioden. Detta möjliggör att tävlingen lever vidare. Vi kommer nu att påbörja en diskussion med företagets ledning om ett utökat engagemang som omfattar flera länder, inledningsvis Norge.

Vad är det med schack som tilltalar Data Respons?

Kenneth Ragnvaldsen, Data Respons VD svarar:

– Det är viktigt för oss att ge unga människor möjligheten att utveckla sin talang. För att nå sina mål behöver man lägga ner energi och tid – Stockholm Chess Challenge är en utmärkt arena att testa sig själv och växa sig starkare. Vem vet – i 2019 års upplaga kanske schackvärldens nästa Magnus Carlsen deltar?

– En annan viktig anledning till att vi engagerat oss i Stockholm Chess Challenge är att de färdigheter schackspelare har är väldigt likt de förmågor vi söker efter när vi anställer människor till Data Respons. Vi vill ha människor som är fokuserade, kan tänka analytiskt och är taktiska. Vi vill samla människor som har uthållighet och mod.

Kenneth Ragnvaldsen om Stockholm Chess Challenge

Data Respons var med på eventet ”Näringslivet för integration” i våras.

I fjol var Data Respons även på plats under Näringslivet för integration på Stockholms Centralstation. Blir det ett liknande upplägg i år?

Tony Apéria svarar:

– Vår avsikt är att i samband med tävlingen också genomföra eventet ”Näringslivet för Integration”. Vi hade ett väldigt lyckat schackevent på Stockholms centralstation i maj. Både huvudsponsorn Nordea och Data Respons var väldigt nöjda. Vi kommer att bygga vidare på denna lyckade satsning och göra den ännu bättre.

Stockholm Chess Challenge är ju en titelturnering för unga spelare med 2200 rating. Vad är din hälsning till Sveriges unga elit – varför ska de spela i Stockholms Chess Challenge?

– Ta chansen och våga vara med i tävlingen. Du får i Stockholm Chess Challenge chans att möta titelspelare och utveckla din schackliga förmåga.

– Data Respons har genom sin sponsring valt att satsa på att hjälpa ungdomar att utveckla sina talanger och växa genom schacket. Schack-Sverige är oerhört glada över att få vara en del av denna framtidsorienterade vision, avslutar Tony Apéria Schackakademien.