jul 102019
 

GM Juan Bellon har tagit ledningen i Veteran-SM 65+. Foto: Lars OA Hedlund.

Storfavoriten GM Juan Bellon har tagit ledningen i Veteran-SM 65+ sedan han besegrat Henryk Dolata i ett långt slutspel. Därmed har den regerande mästaren tagit 4½ poäng på de fem ronderna och har en halv poäng ner till Erik Alquist på andra platsen, detta sedan Alquist spelat remi mot Björn Gillefalk.

På en delad tredjeplats kommer sedan Dolata och ett gäng spelare som tagit 3½ poäng, dessa är Åke Westin, Gillefalk, Christer Nilsson, Helge Wademark och Gösta Enqvist. Noterbart är att Bellon har mött samtliga de tre som enligt kvalitetspoäng ligger närmast honom i tabellen.

I Veteran-SM 50+ fortsätter favorittippade Krister Lagerborg att dominera. Han har vunnit samtliga sina partier och verkar ohotad. Den ende som kommer nära honom när det gäller poängskörd är Kjell-Åke Andersson som vunnit fyra partier men förlorat mot just Lagerborg.

I morgondagens rond möter Lagerborg jumbon Jonas Gromark som ännu inte tagit någon poäng medan Andersson får ta sig an nästjumbon Mats Amnell. Tredjeplatsen i Veteran-SM 50+ delas av Håkan Svensson, Zoran Gajic och Kjell Adolfsson som alla tagit 3 poäng.

Lottning och resultat
Livepartier Veteran 50+
Livepartier Veteran 65+
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna