okt 222019
 

Till vänster Barys Vainerchuk, SS 4 Springare, och klubbkompisen Michael Mattsson spelar i IM-turneringen som pågår just nu på Laserdome i Bromma. Foto: Lars OA Hedlund

RESULTAT: [SS 4 Springares IM-turnering 2019] PARTIER: [Ladda ner pgn] LÄS MER: [SS 4 Springares hemsida]

Barys Vainerchuk från klubben SS 4 Springare, har en formkurva som vägrar vända nedåt. Den gångna helgen vann 14-åringen Trojanska Hästens junior-GP före nykorade mästarna i skol-SM, Hugo Wernberg och Edvin Trost.

Och i 15-årsjubilerande SS 4 Springares IM-turnering som nått fram till tredjeronden har framgångarna fortsatt för Barys Vainerchuk.

Barys Vainerchuk har två av tre poäng i ett startfält som består av flera utländska titelspelare som stormästaren Emil Mirzoev, Ukraina och internationella mästarna Vladimir Poley, Vitryssland, Li Min Peng, Ukraina och Egor Bogdanov, Ukraina.

Barys Vainerchuk som spelar för SS 4 Springare, tillhör det vitryska schackförbundet, så den enda helsvenska representanten i IM-turneringen är Michael Mattsson (2035). Michael Mattson från arrangörsklubben SS 4 Springare har i inledningen tagit en halv poäng. Det blev förlust mot just Barys Vainerchuk i rond 3.

SS 4 Springares IM-turnering på Laserdome i Bromma spelas med två ronder per dag fram till och med torsdag.

Men klubbens schackfestival är inte slut med det. Den 26 oktober under höstlovet startar SS 4 Springares Junior Open. Så här ser startlistan ut än så länge.