sep 292018
 

Anders Wengholm. Foto: Lars OA Hedlund

När OS i georgiska Batumi nu har kommit nästan halvvägs och det traditionella Bermudapartyt är avklarat mår alla i svenska OS-truppen bra, enligt förbundskapten Anders Wengholm. I ett mail till schack.se menar han dock att arrangemangen inte håller någon högre klass.

– Missnöjet gäller främst mat och transporter. Bermudapartyt var ingen hit heller. För hög volym på musiken gjorde det svårt att prata med varann, säger han.

På plats agerar förbundskaptenen även lagkapten för damlaget och på frågan hur han ser på de svenska lagen prestation hittills i turneringen säger Wengholm att han är mycket nöjd med damlaget.

WIM Inna Agrest. Foto: David Llada/Turneringshemsidan

– Det känns som att vi kommer i allt bättre form. I det senaste mötet mot Bolivia var misstagen färre än tidigare och framför allt var vi mycket bättre med klockan. En nog så viktig sak.

Laget i öppna klassen då? Enligt Anders Wengholm har man inte fått till det som lag även om ankaret GM Nils Grandelius tagit två fina vinster, bland annat mot legendaren GM Boris Gelfand.

– Här krävs det mer jävlar anamma från alla när vi går in i ”andra halvlek” på turneringen, säger Wengholm.

Sjätte ronden i OS spelas i morgon klockan 13 svensk tid och då möts Sverige och Uruguay i öppna klassen medan Sverige möter Albanien i damklassen. Båda lag som Sverige normalt bör kunna vinna.

OS-hemsidan
Allt om OS 2018