feb 152019
 

Under fredagen inleddes Skol-NM på Island, där Sverige har 10 representanter i 5 olika åldersklasser. Dessa tävlar mot spelare från Norge, Danmark, Finland, Island och Färöarna och har kvalificerat sig genom goda resultat i Skol-SM i höstas. Totalt sett har Norge en stark trupp där många juniorer växt fram med Carlsen som idol. Där har vi t.ex. 8-årige Aksel Bu Kvaløy som i grupp E är högst rankad med nästan 300 ELO-poängs marginal.

Är det någon grupp svenskarna ska sätta sina förhoppningar till är det definitivt grupp D. Topprankade Adrian Söderström från Fagerviks SK har redan imponerat med starka resultat i Sverige och Norge, och näst högst rankad är Axel Falkevall från Trojanska Hästen som utvecklats enormt den senaste tiden. Falkevalls förkrossande vinst i rond 2 finns kommenterat nedan.

Under de första två ronderna var det precis denna duo som tog täten och vann sina inledningspartier. Förhoppningsvis har vi en helsvensk final mellan dessa snart. Utöver dessa var det inte en alltför framgångsrik dag för svenskarna, men vi kan glädjas åt att både Hampus Sörensen och Ludvig Carlsson är med i tätstriden efter varsin inledande vinst och en inbördes remi mot varandra.

Svenska deltagare är Leo Crevatin, Albin Danielsson, Hampus Sörensen, Ludvig Carlsson, Akash Mitra, Tomasz Szczepanowski, Adrian Söderström, Axel Falkevall, Matija Sakic samt Oskar Wallis.

Under lördagen spelas ytterligare två ronder.
Rond 3 börjar klockan 11 och rond 4 klockan 17.
Resultat finner ni här