apr 182019
 

Pia Cramling vann ett fint parti i rond 7. Foto: Lars OA Hedlund

För tredje ronden i rad hamnade Pia Cramling i ett tornslutspel med en extra bonde, men denna gång ledde det till vinst. Pia fick en behaglig ställning från öppningen där svart, trots relativt symmetrisk bondestruktur, alltid var pressad av Pias initiativ. Pia tog sig ned till en mycket fördelaktig ställning med press mot f7, en bonde som hon sedan lyckades vinna. Det var inte heller några problem med tekniken, och Pia kunde snart signera en etta i protokollet.

Publiken fick nog en besvikelse på förstabordet när Marie Sebag med de vita pjäserna tog en snabbremi mot ledaren Alina Kashlinskaya i Berliner-varianten i Spanskt. Med den remin anslöt sig ytterligare spelare till klungan bakom Kashlinskaya, nämligen GM Anna Ushenina, IM Inna Gaponenko, IM Stavroula Tsolakidou samt IM Ekaterina Atalik. Dessa spelare samt Sebag har 5½ poäng, en halvpoäng efter Kashlinskaya.

På långfredagen spelar Pia Cramling svart mot vitryskan WIM Olga Badelka. På bord ett möter Kashlinskaya ex-världsmästarinnan GM Anna Ushenina.

Resultat finner ni här