feb 252018
 
FM Anders Livner och Farsta SK slog Rockaden. Foto: Lars OA Hedlund.

FM Anders Livner och Farsta SK slog Rockaden. Foto: Lars OA Hedlund.

Efter att tabellen i Elitserien varit kraftigt haltande de senaste veckorna är den nu komplett och samtliga matcher i seriens inledande sex ronder är spelade. Som tidigare framkommit på schack.se leder Malmö AS med full pott på de sex ronderna, 12 poäng, och jagas närmast av Team Viking som har tagit 10 poäng.

I den sjätte ronden förlorade SK Rockaden Sthlm något överraskande mot Farsta SK och är därmed praktiskt taget avhängda i snacket om slutsegern i Elitserien. Man är alltjämt på tredje plats i tabellen men med fyra poäng upp till Malmö och tre matcher kvar att spela måste Rockadens chanser att vinna på sin höjd anses vara teoretiska.

I rondens andra kvarstående match vann Kungstornet över jumbon Upsala ASS vilket innebär att Kungstornet har lämnat nedflyttningszonen, om än bara med en plats, och att Upsala är i praktiken klara för nedflyttning.

Slutsammandraget spelas i Stockholm 16-18 mars och då står kampen om slutsegern som sagt mellan Malmö och Team Viking men ännu mer intressant blir frågan om vilka som åker ur. Fyra lag har 4 poäng och även Lunds ASK med sina 6 poäng kan riskera nedflyttning även om det inte är ett sannolikt scenario.

Allsvenska resultatsystemet