jan 092020
 

Laguppställningarna i kvällens premiäromgång i Pro chess league. Som synes är spelare som Maxime Vachier-Lagrave, Amin Bassem och Jon Ludvig Hammer i gång samtidigt som svenskarna. Foto: Lars OA Hedlund, Lennart Ootes/Sitges Open och Wikimedia

LIVE-TV, KL 18.30: [Sweden Wasabis] [Norge – Jon Ludvig Hammer]
[Officiella sändningen] [Frankrike] [Polen] [Spanien] [Tyskland] [Nederländerna] [Italien]
LÄS MER: [Pro chess league]

Nu på torsdagskvällen startar Central division i Pro chess league (PCL) med bland annat mötet mellan Sweden Wasabis och norska Norway Gnomes. Här ovan ser du laguppställningarna samt länkar till respektive lags egna TV-sändningar under kvällen.

Chess.com gör en officiell sändning där alla lag följs och kommenteras. Programledare är stormästaren Robert Hess.

Du kan också följa Sweden Wasabis på plats på Time Hotel i Stockholm. Du ska ha en gratis biljett med dig. Portarna öppnar klockan 18.00 med mingel. Klockan 18.20 blir det uppsnack, och klockan 18.30 drar partierna i gång.
Och innan dess bjuder Pia och Anna Cramling in till schackfika för kvinnor på Times Hotel klockan 17.00.

Sweden Wasabis partier kommenteras på plats av Anders Grandell och Pia Cramling – och visas på storskärm för publiken på plats. Erik Blomqvist är på plats och spelar sina partier i ett avsides rum på Time Hotel, allt för att han inte ska få hjälp (eller störas) av publiken under partiet.

Det finns också möjlighet att tippa Pro chess league-omgången. I Fantasy pro chess league tippar du olika resultat. Det kostar ingenting, och du kan vinna en prenumeration på chess.com.

Norges lag kommer också att TV-sända matchen – och det sker på Jon Ludvig Hammers twitchkanal. Här kan du se Sveriges och Norges kanaler bredvid varandra: