Jan 122018
 

Januari är en stor schackmånad på den internationella scenen och två av varje års höjdpunkter i schackvärlden äger av hävd rum i månaden. I nederländska Wijk aan Zee spelas en av årets starkaste Bergerturneringar där några av världens bästa spelare gör upp om segern och i slutet av januari samlas resten av världseliten i Gibraltar för att spela årets starkaste öppna turneringen.

Årets upplaga av den anrika turneringen i Wijk aan Zee, Tata Steel Chess, är den 80:e i ordningen och i vanlig ordning ställer världsmästaren Magnus Carlsen upp. Han har vunnit turneringen fem gånger, liksom Vishy Anand, och är utan tvekan sugen att återhämta titeln från Wesley So som vann ifjol. So har likaledes för avsikt att försvara sin titel och utöver dessa båda deltar ytterligare fyra spelare från topp tio i världen.

Världstvåan Fabiano Caruana och trean Shakriyar Mamedyarov som spelat sitt livs schack på sistone. Legendarerna Vladimir Kramnik, Peter Svidler och Vishy Anand. Världens bästa damspelare, Hou Yifan. Tata Steel Chess har allt man kan önska i en schackturnering och det bästa av allt, hela tretton härliga ronder att se fram emot.

Kalaset inleds imorgon klockan 13:30 och redan i första ronden möts världens två högst rankade spelare, Magnus Carlsen och Fabiano Caruana.

Schack.se kommer att rapportera dagligen från turneringen.

Turneringshemsidan