Aug 112018
 
Gunnar Hedin. Foto: Lars OA Hedlund.

Gunnar Hedin. Foto: Lars OA Hedlund.

Inför Veteran-EM i norska Drammen var det från svensk synvinkel störst fokus på IM Nils-Gustaf Renman, helt naturligt med tanke på att han är regerande Europamästare i klassen 65+ och försöker försvara sin titel. Renman har gjort det bra hittills, är en halv poäng bakom ledande norrmannen GM Leif Øgaard, och har absolut möjlighet att försvara titeln även om endast två ronder återstår. I rond sju mötte han för övrigt landsmannen Gunnar Hedin som har gjort en mycket bra turnering och funnits med i toppkampen även han under största delen av turneringen.

I rapporteringen från turneringen har dock fokus hamnat på Conny Holst som spelar 50+ klassen och har fullständigt stulit strålkastarljuset från Renman. Holst är efter sju spelade ronder i delad ledning med GM Simen Agdestein (enligt turneringshemsidan leder Holst på särskiljning) och har endast släppt två remier på de sju ronderna. Agdestein blev som bekant inget hinder, han heller.

I rond sju mötte Holst norrmannen Karim Ali, rankad 24 i turneringen, och fick tidigt ett kraftigt grepp och när norrmannen såg ut att ha slingrat sig ur greppet och säkrat remin så gjorde han en grov blunder och Holst kunde avgöra direkt. Partislutet kan ses på Inte bara schack.

En annan svensk som även han stulit rubrikerna från Renman är Lars Blomström som inför den sjunde ronden delade ledningen med Holst och Agdestein. Han mötte den sistnämnde och var efter en hård försvarskamp tvungen att erkänna sig besegrad. Blomström har därmed en poäng upp till ledarduon och ligger på fjärdeplats.

Rond åtta spelas idag klockan 15.

Turneringshemsidan